סופיה בת ה-11 סבלה מבריונות בביה"ס על רקע אהבתה לחרקים; עכשיו היא מוציאה ספר שמספר את סיפורה, ומלמדת את כולנו שיעור חשוב בקבלה עצמית ובקבלת האחר (גם אם לאחר יש מחושים)
מאז שהיא זוכרת את עצמה, סופיה ספנסר (Sophia Spencer) הקנדית תמיד התעניינה בחרקים. הכל החל בפרפר כחול אחד, שנח על כתפה במהלך ביקור משפחתי בגנים הבוטניים של מפלי הניאגרה, ולא רצה להיפרד. מאז ועד היום סופיה נהנית ללמוד על חרקים ועל אנטומולוגיה - שמשמעותה חקר חרקים. אבל הדרך לא תמיד הייתה קלה.
כשסופיה עלתה לכיתה א' ורצתה לחלוק עם בני כיתתה את העניין והידע שלה בחרקים, היא הביאה לכיתה חגב, כפי שעשתה פעמים רבות לפני כן בתקופת הגן. להפתעתה, הפעם זה לא ממש התקבל טוב. חבריה לכיתה לעגו לה, בטענה ש"חרקים זה מגעיל" ו"חרקים זה לא לבנות". הם חטפו ממנה את החגב ורמסו אותו מולה. סופיה נפגעה מאוד וכמעט שזנחה את התחביב שלה ואת אהבתה לחרקים.
בנקודה הזו החליטה אמה להתערב: היא כתבה לחברה הקנדית לאנטומולוגיה (Entomologist Society of Canada) ושאלה אם ישנם חוקרים וחוקרות שירצו ליצור קשר עם סופיה ולעודד אותה שלא לזנוח את אהבתה לתחום. בחברה הקנדית לאנטומולוגיה החליטו לשתף את המכתב בטוויטר [1], תחת ההאשטאג BugsR4Girls#, על מנת לאתר חוקרות שירתמו למטרה. הציוץ הפך ויראלי וההיענות הייתה מדהימה. מאות חוקרות ונשות מדע כתבו לסופיה ועודדו אותה שלא לוותר על אהבתה לחרקים.
A young girl who loves insects is being bullied & needs our support. DM your email & we'll connect you! #BugsR4Girls pic.twitter.com/kjtfSJSlre
— Entomological Society of Canada (@CanEntomologist) August 25, 2016
הסיפור של סופיה זכה לתשומת לב עולמית, והיא קיבלה תמיכה מקיר לקיר מחוקרים ומחובבי חרקים באשר הם. בעקבות זאת, סופיה אף זכתה להשתתף בכתיבת מאמר אקדמי שבחן את השפעת הרשתות החברתיות על תחום האנטומולוגיה [2] ופורסם בכתב העת Annals of the Entomological Society of America. סופיה חולמת להיות אנטומולוגית כשתהיה גדולה, ומקווה להתמקד בנושא המחקר החביב עליה: החגב ("ידעתם שמרחק הקפיצה של חגב מקביל לקפיצה של אדם למרחק דומה לזה של מגרש פוטבול שלם? די מרשים, לא?" [3]).
לאחרונה יצא ספר ילדים שכתבה סופיה בשם "ילדת החרקים" ("The Bug Girl"), שכבר עכשיו מסתמן כרב-מכר [4]. הספר מציג חרקים ממגוון רחב של מינים, ועוסק במסרים של קבלת האחר, של קבלה עצמית ושל מימוש עצמי. הספר מעודד ילדות וילדים ללכת בעקבות החלומות והשאיפות שלהם, ולא לוותר גם כשקשה. סופיה מקווה שהסיפור שלה יעניק השראה לילדות ולילדים נוספים להתמיד בתחומי העניין שלהם, להאמין בעצמם ולפעול כדי להפוך את החלומות שלהם למציאות.
מקורות וקריאה נוספת: