כיצד עובד חיסון ה-mRNA?
תרכיב החיסון מכיל בועיות שומניות המכונות "ליפוזומים". בבועיות אלה יש מולקולה בשם RNA שליח (ולכן החיסון נקרא messenger RNA = mRNA), שמכילה את ההוראות לייצור חלבון הספייק של נגיף הקורונה. לאחר הזרקת התרכיב החיסוני לשריר הכתף מתאחים הליפוזומים עם התאים ברקמת השריר שלנו. כך מתאפשר למולקולת ה-mRNA לחדור לתאים השונים ברקמת השריר.
בתוך התאים מתורגמת מולקולת ה-RNA לחלבון על ידי ״מכונות״ תאיות המכונות "ריבוזומים", האמונות בשגרה על ייצור החלבונים בתאי גופנו. התאים שחוסנו יציגו חלקים מהחלבון הנגיפי, בדומה לתאים המודבקים על ידי הנגיף, כך שתאי החיסון יזהו אותו כחלבון זר וייצרו תגובה ממוקדת כנגד חלבון הספייק. חלק מהתאים שהתחסנו הם תאי מערכת חיסון (התאים הללו נקראים גם תאים מציגי אנטיגן), שנודדים לאחר מכן אל בלוטות מיוחדות בגוף הנקראות "קשרי לימפה". בתוך קשרי הלימפה, תאי מערכת החיסון הנודדים שהגיעו זה עתה מתקשרים עם תאי מערכת חיסון נוספים וגורמים להפעלתם על ידי הצגה של החלבון הנגיפי. סוג אחד מאותם תאי מערכת חיסון שהופעלו, הנקרא ״תא B״, יודע לייצר נוגדנים יחודיים כנגד חלבון הספייק שתורגם בתא.
הנוגדנים נגד חלבון הספייק יוצאים לאחר ייצורם אל זרם הדם, שם הם ישוטטו עד שיפגשו בנגיף הקורונה וייקשרו אליו. הקשירה של הנוגדנים לנגיף תמנע ממנו לחדור לתאי גופנו ולהדביקם, וכך מחוסן גופנו כנגד הנגיף.