מזג האוויר השרבי הוציא ישראלים רבים לבלות בחוף הים. אבל בחופים הם פגשו התקהלות אמיתית, ולא רק של אנשים - המוני חרקים מעופפים. חלק מהמבלים דיווחו שנעקצו על ידי אותם חרקים, וחלקם אף נאלצו לעזוב את החוף
מי הם אותם חרקים? לפי ד"ר טטיאנה נובוסלסקי, חוקרת חרקים ממוזיאון הטבע ע״ש שטיינהרדט, אונ' תל אביב, החרקים שצולמו בחוף הים הם פנדורים (פשפשים ממשפחת הפנדוריים Lygaeidae), ככל הנראה מהמין Camptocoris typus ומהסוג Nysius (הנפוץ בהם - N. cymoides) - פשפשים אלו מזעריים, אורכם מילימטרים ספורים, והם ניזונים מזרעים של צמחים מסויימים.
ככל הנראה, תנאי השרב הובילו את אותם פשפשים לפעילות מוגברת, כך שהם נצפים בכמות גדולה בקרבת מגורי אדם ובפרט בחופים.
האם יש מה לדאוג מה"עקיצות"? לא ממש. הפשפשים האלו הם צמחוניים ואינם מוצצים דם, אך מדי פעם הם דוקרים עם חדק-המציצה שלהם מסיבה זו או אחרת - למשל בניסיון ללגום זיעה, או פשוט מתוך "הרגל" של לטעום את המצע עליו הם נוחתים. כך או כך, אין במפגש עם הפשפשים כל סכנה, מעבר למטרד רגעי. חשוב לציין שיש עוד חרקים עוקצניים שפעילים בימים אלו - כמו נקבות של יתושים וברחשים (Leptoconopinae), שהם באמת מוצצי-דם.
בנוסף לפנדורים, השרב הגביר פעילות של חרקים נוספים, שחלקם גם מגיעים לבתים. צמצום תאורה מלאכותית ורשתות על החלונות יפחיתו את הגעתם לבתים - ובכל מקרה, מרבית החרקים שפוגשים בבית ובסביבתו לא מזיקים ולא מהווים סכנה כלשהי לאדם. פגשתם בחרק מעניין בבית או מחוצה לו? שתפו את התמונה בתגובות, וננסה לסייע בזיהוי!