עמותת "מדע גדול, בקטנה" מביעה צער עמוק על לכתה בטרם עת של רונה רמון
ב-1/2/2003 התרחש אחד מאסונות החלל הגדולים ביותר בהיסטוריה. מעבורת החלל קולומביה התפוצצה כששבה ממשימתה, בעת שחדרה לאטמוספירה של כדור הארץ. כל חברי הצוות, וביניהם האסטרונאוט הישראלי הראשון אל"מ אילן רמון, נספו. אילן הותיר אחריו ארבעה ילדים ואישה, רונה.
למרות הטרגדיה שעברה המשפחה, בחר בנה הבכור, אסף, להמשיך את מורשת אביו כטייס קרב. אסף נהרג בתאונת אימונים בשנת 2009, כשמטוס הקרב שלו התרסק.
רונה הנציחה את זכרו של אילן על ידי המשך דרכו. לא על ידי טיסה לחלל, אלא על ידי קידום נושא החלל בישראל. היא עמדה מאחורי יוזמות רבות בנושא הוראה וחקר החלל. הפרוייקטים בהם תמכה וקידמה הקיפו גילאים רבים ותחומים שונים. בין היתר, קרן רמון, שהקימה רונה, ומנציחה את זכרו של בעלה אילן ואת זכרו של בנה אסף, פועלת בבתי ספר ומעבירה תכניות חינוכיות בנושא החלל; משרד המדע מחלק בכל שנה מלגות על שם אילן רמון על מחקרים בתחום החלל; כנס החלל על שם אילן רמון המתקיים כל שנה בתחילת פברואר בארץ הפך עם השנים לכנס מדיניות חשוב. כל אלה לא היו מתקיימים ללא היוזמה והפעילות של רונה רמון.
לרונה יש תפקיד מרכזי בפריחת נושא החלל בישראל. בזכותה, יותר ילדים מתעניינים בחלל, יותר מחקרים בתחום החלל מתקיימים, ויש יותר מעורבות של ישראל בתחום החלל בעולם. במותו אילן רמון ציווה לנו את החיים; רונה רמון וידאה שהציווי הזה ייצא לפועל.
רונה נפטרה היום, לאחר מאבק ארוך במחלת הסרטן.
יהיה זכרה ברוך.
גילוי נאות: הכותב זכה בעבר במהלך הדוקטורט שלו בשתי מלגות אילן רמון – אחת מטעם משרד המדע, והשניה מטעם המועדון התעשייתי והמסחרי.
התמונה צולמה על ידי Tammy Bar-Shay (תמי בר שי)