אנחנו מצדיעים לעושות חשבון על תכנית מצוינת בנושא חיסונים שכללה אנשי מקצוע רלוונטיים רבים. אנשי מקצוע אלה הם מי שבאמת למד את הנושא, וכמו שצוין בתכנית, מספיק להקשיב לתשובות שלהם כדי להווכח בכך. אין סיבה לתת חשיפה ותשומת לב למומחים מטעם עצמם.
במסגרת התכנית שודר הערב פרק שעסק כאמור בחיסונים. הפרק התיימר לבדוק את טענות התומכים בחיסונים אל מול טענות מתנגדי החיסונים. כצפוי, התשובה ברורה - טענות מגובות של אנשי מקצוע אל מול אנשים שחושבים שמחלות מנקות את הגוף. מגישות התכנית בחרו לראיין מגוון אנשי מקצוע ורובם ככולם היו תמימי דעים – מחלות עלולות להסתבך ולהרוג, וכן, אינספור מחקרים מצאו שהחיסונים בטוחים ותופעות הלוואי שלהם ידועות ומוכרות.
אנחנו דף שעוסק במדע והעובדות חשובות לנו, ולכן יש לנו כמה תיקונים והערות.
הראשון הוא למגישות - אלומיניום משמש כחומר מעורר למערכת החיסון ותפקידו לוודא שהיא תזהה מה שהוזרק ותגיב בהתאם. זו הדרך להבטיח יצירת נוגדנים וזיכרון חיסוני. הוא איננו חומר שימור.
התיקונים הבאים הם לרופא של קיבוץ הרדוף ד"ר מירון ברק, ועלינו לציין שאנחנו מופתעים שאדם שסיים לימודי רפואה טועה בעובדות כל כך טריויאליות:
החיסונים אינם מוזרקים לדם אלא מוזרקים לשריר, שם מתרחשת תגובה חיסונית מקומית. האלומיניום מהחיסון מפונה באיטיות רבה אל זרם הדם ומשם מפונה דרך הכליות. הפינוי הוא כל כך איטי עד שלא ניתן למדוד את העליה בריכוזו בדם [1].
מערכת החיסון מבשילה עוד בזמן ההריון כך שבעת הלידה היא מוכנה להתמודד עם העולם שמסביבה. ניתן לראות בבירור שהחיסון כנגד צהבת בי הוריד את שיעורי התחלואה במחלה בצורה דרמטית, וכן, שהנוגדנים נשארים בדם שנים רבות לאחר החיסון [2] [3].
מידע אמין בנושא חיסונים ניתן למצוא באתר @עמותת מדעת המפעילה את דף הפייסבוק @מדברים על חיסונים.
ברכות מיוחדות לחבר הדף, ד"ר גיל צ'פניק, מומחה ברפואת ילדים וחבר עמותת מדעת, שהתראיין לתחקיר וענה על שאלות גם אחרי השידור.
אנו מקווים שנזכה לעוד תחקירים מצויינים ומבוססים מעין אלו ומאחלים בריאות שלמה לקוראינו, בטח ובטח ממחלות שניתן למנוע.